Карлово: Тържествен ритуал за засаждане на дръвчета в Гората на Апостола ще се проведе в Карлово

Карлово. По повод 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски Община Карлово, Националният музей Васил Левски, Държавното горско стопанство-Карлово и Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) ще участват в заключителни събития, посветени на юбилейната година. Със засаждането на дръвчета в Гората на Апостола, студентите, преподавателите и гражданите на Карлово ще отдадат почит пред паметта на Апостола на свободата. Това съобщиха от пресцентъра на Община Карлово. Тържественият ритуал за засаждане на дръвчета в Гората на Апостола ще се проведе от 10,30 часа.

По късно, от 13.30 часа, в Националния музей „Васил Левски“, студентите и докторантите ще представят свой разработки за Апостола на свободата, актуални оценки за делото на Васил Левски в социалните мрежи и средствата за масово осведомяване, задействане на елементи от националната културна памет по време на юбилеите и др.
На събитието ще присъстват много гости, сред които ще е доц. Кирчо Атанасов, председател на общинския комитет “Васил Левски” – Пловдив.

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *