Кметът на община Карлово поднесе венец пред бюст-паметника на Васил Левски в Солун, Република Гърция

По покана на Генералния консул на Република България в Солун, Република Гърция г-н Владимир Писанчев, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов почете организирано мероприятие на 23 февруари по повод 145–тата годишнина от обесването на Васил Левски.
На проведената беседа д-р Кабаиванов направи историческа ретроспекция за живота и делото на Апостола на Българската свобода.
„… Да се говори за Левски е трудно. Левски е в нашето съзнание, той е национален герой, той е символ на най-силните ни чувства за Родината. Ние имаме нужда от нашите национални герои и трябва да се запитаме дали правим достатъчно, освен за нашите семейства и близки и за България. Защото според мен, ако един човек, който работи и мисли за Отечеството, ще работи и мисли за Европа. Този, който не мисли за Отечеството си, отива вече в много комерсиалното. Има висши цели и идеали, нека възпитаваме нашите деца в тези идеали. Саможертвата на Левски и неговите съратници не е отишла напразно, ако я нямаше тази саможертва – днес нямаше да я има и България”, каза д-р Кабаиванов.
Поднесени бяха венци в знак на признателност на бюст–паметника на Васил Левски, който се намира в двора на Генералното консулство.
На мероприятието да почетат паметта на Апостола бяха преподаватели, родители и деца от Българското неделно училище към манастира „Св. Вмчк Георги Зограф”, представители на българската общност в Солун.
Д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово връчи на генералния консул г-н Писанчев златна значка с лика на Васил Левски. От името на община Карлово бяха предоставени за децата от неделното училище и българската общност паметни бележници за Васил Левски, календари, значки с лика на Апостола. Книги за живота и делото на Апостола бяха предоставени от Национален музей „Васил Левски” Карлово.