Музеят на Апостола гостува в Българското училище „Васил Левски“ във Франкфурт на Майн

Срещата на председателите на НМ „Васил Левски“ с родителите, учителите, директора на училището Маргарита Русанова, председателя на Българското дружество за насърчаване на образованието “Васил Левски” във Франкфурт на Майн – Людмила Шнайдер премина в оживен диалог с много въпроси. Всички родители са убедени в необходимостта децата им да учат български език, което е и главната им задача в неделното училище, но и да знаят колкото може повече за Васил Левски, какви са били неговите идеи, каква е неговата съдба.

Всички ученици получиха и подарък от училището – изданието на музея „Левски в детските очи“, а учителите – албумчета с известни картини, представящи Васил Левски, неговите снимки и книгата „Уроците на Апостола“ предоставени също от НМ „Васил Левски“.

Близо 200 деца благодарение на ръководствата на училището и на дружеството се включиха в една прекрасна инициатива, посветена на патрона на училището им, а учителите споделиха колко важно е да не спираме да мислим и говорим за Васил Левски, защото неговият образ остава завинаги и неразривно свързан в съзнанието на всеки българин с образа на Родината.

Източник: НМ „Васил Левски“

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *