Национален събор, посветен на Апостола

За първи път в родния град на Апостола – Карлово се проведе Национален патриотичен събор, посветен на 180 годишнина от рождението на Васил Левски. Той бе организиран от ПФК “Левски” София, Национален клуб на привържениците на Левски София и община Карлово. Съборът имаше богата програма, която включваше спортни и културни мероприятия.

Проведе се приятелски мач на стадион „Васил Левски“ между представителния отбор на ФК „Левски“ София и Национална селекция от футболисти, състезаващи се в отбори, носещи името „Левски“ в системата на БФС. Мачът бе открит от втората подгласничка на Царица Роза 2017 – Цветелина Маркова. Приятелската среща завърши с равен резултата 2:2.

След мача с тържествено шествие всички фенове се отправиха към паметника на Апостола за поклонение и поднасяне на цветя и венци. Там те бяха поздравени от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който припомни и за великите дела на Дякона. Актьорът Янко Лозанов рецитира патриотичен стих. Шествието завърши с красива заря и факелно шоу. Програмата продължи на площад „20-ти юли“ с рок концерт на група „Епизод“.

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *