Откриване на бюст-паметник на Васил Левски в Попово

В Деня на народните будители – 1 ноември, на тържествена церемония в Попово бе открит бюст-паметник на един от най-великите национални герои в историята на България – Апостола на свободата Васил Левски, с което почитаме паметта и светлото дело на Дякона. На официалното откриване присъстваха кметът на Община Попово д-р Людмил Веселинов, председателят на ОбС – Попово Георги Георгиев, заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, началникът на отдел „Канцелария“ на Община Карлово Слави Джалъзов, инж. Веселин Ружеков – проектант на паметника на Васил Левски в Попово и управител на фирмата изпълнител „Вива Руж“ гр. София, както и много ученици, участници в клуб „Родолюбие“ при ОУ „Любен Каравелов“ гр. Попово и много признателни граждани, които са изключително радостни че в нашия град се откри паметник на тази велика личност.

Проектът за паметния знак на Апостола е дело на арх. Михаил Михайлов   и  инженерите Веселин Ружеков и Георги Тунчев, а скулптор е доц. Цветослав Христов. Изграденият паметник дължим изцяло на даренията на родолюбиви и признателни граждани на Попово. Година и половина продължи инициативата, подета от председателя на Общински комитет „Васил Левски“ Попово – Васил Стоименов.

Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев поздрави поповчани за изключителната инициатива и връчи почетни грамоти на д-р Людмил Веселинов и на Васил Стоименов.

Д-р Веселинов връчи гербовия знак на град Попово  на инж. Ружеков за големия му принос за изграждането на паметника и на Община Карлово, в лицето на заместник-кмета. Кметът на община Попово получи миниатюра на бюст-паметника на Васил Левски от инж. Ружеков. Миниатюра бе връчена и на г-н Васил Стоименов – председател на Общински комитет „Васил Левски“ – Попово.

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *