Карлово рози

Антон Минев, зам.-кмет на Карлово: Национална конференция под надслов: „Васил Левски, Вътрешната революционна организация“ ще се проведе в града

Национална конференция под надслов: „Васил Левски, Вътрешната революционна организация“ ще се проведе на 22 и 23 юни в Карлово. Това съобщи за Радио „Фокус“ зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев. Той допълни, че това събитие е част от поредицата инициативи по случай 180-годишнината от рождението на Апостола. „Поканени са да участват специалисти, университетски преподаватели, научни работници към Института по история при БАН. В последните години имаше прекъсване за провеждането на такива научни форуми. Надяваме се, че тази година нивото ще бъде високо и ще могат да бъдат представени нови факти, свързани с дейността на Васил Левски и създаването на Вътрешната революционна организация“, обясни зам.-кметът. Той отбеляза, че Община Карлово участва и в друго мероприятие. „На 27 и 28 юни ще се проведе „Националния ученически събор под надслов „С Левски в ума и сърцето“. В Карлово са поканени представители на всички средни училища на територията на страната, които носят името Васил Левски. Те ще представят своите виждания под формата на мултимедийна презентация и дискусия, свързани със заветите на Апостола“, каза още зам.-кметът.
Антон Минев обърна внимание, че освен богатият асортимент от културни прояви по случай юбилея на Васил Левски, Общината е поела и отговорната задача да възстанови паметните места, носещи неговото име. Той поясни, че ремонтът на площад „Васил Левски“ и на паметника, намиращ се там, ще бъде приключен до няколко дни.

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *