Иван Ханджийски, НЧ „Васил Левски 1861 г.“-Карлово: Читалището създаде спектакъл, посветен на Апостола, по случай 180-годишнината от рождението му

Народно читалище „Васил Левски 1861 година“ в град Карлово създаде спектакъл, посветен на Апостола, по случай 180-годишнината от рождението му. Това каза в предаването „Аз, Васил Левски“ по Радио „Фокус“ председателят на читалището Иван Ханджийски. Той обясни, че първата част на инициативата е била свързана със създаването на самия спектакъл по автентични исторически документи за живота и делото на Левски, а втората част от проекта предвижда постановката да бъде представена безплатно в 22 града.
„Премиерата на спектакъла ще бъде на 18 юли, от 18.00 часа. Използвам възможността да поканя всички, които в този ден ще бъдат в Карлово, да присъстват на нея – всички са добре дошли. Втората част от този проект включва спектакълът да се играе безплатно в 22 града, това са градовете, в които Левски е имал комитети, заедно с Браила и Брюксел“, посочи Иван Ханджийски.
Той каза още, че малко преди юбилейната годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде обявена и Наградата на Карлово.

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *