Историкът Горан Благоев: Васил Левски е истинският християнин, тъй като това е човек, който се отрича от себе си и се посвещава на нуждите на другите

Васил Левски е истинският християнин, тъй като това е човек, който се отрича от себе си и се посвещава на нуждите на другите. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ журналистът и историк Горан Благоев по повод 146-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. ,,Проблемът на българските политици е, че не се опитват да се издигнат до висотата на Левски. Всеки един политик би трябвало да се стреми да мисли безкористно“, смята Благоев.

,,Васил Левски е мярка за всички неща – за честност, почтеност, доблест… той е триединна личност. Неговата уникалност е в това, че той е едновременно духовник, революционер и държавник“, сподели от своя страна журналистът и общественик Велислава Дърева. ,,Левски е велик мечтател. Той има политическа смелост, защото се изправя срещу цяла една империя, но притежава също така и лична смелост и това е смелостта да пожертва себе си“, допълни тя.

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *