Неизвестни лица изцапаха паметника на Васил Левски в Ловеч

 

Неизвестни лица са нанесли няколко мазни петна върху лицевата страна на паметника на Васил Левски в Ловеч, петната са върху гранита в основата на постамента под надписа и върху част от надписа, съобщиха от Община Ловеч.

Няма друго обяснение за изливане на мазнина на това място освен хулиганско действие. Жалко е, че това стана ясно точно преди вчерашната дата 18 юли, когато цялата страна отбелязва годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Служители на Бюджетна дейност „Комунални дейности“ към община Ловеч в момента вземат мерки за почистването на петната. Случаят е повод Община Ловеч отново да се обърне към гражданите да пазят ремонтираните и новите обекти, тъй като само така градът може да е чист и приветлив.

Припомняме, че цялостната реставрацията и консервацията на паметника на Васил Левски приключи в началото на юни 2018 г. За целта министерството на културата отдели целево 40 хил. лв.  субсидия, а Община Ловеч участва с останалата сума до общата 51 648.51 лв. (с ДДС). Беше подменен и основният надпис, който вече не е с метални букви, а на тъмна гранитна плоча с изчукани

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *