Откриха дългоочаквания паметник на Левски в Приморско

„Днес е свят ден за България – денят, в който честваме Освобождение след дългогодишно робство, денят, в който отдаваме заслужена почит към хилядите герои дали живота си за свободата на България. Националният празник е най-добрият момент, в който можем да открием паметник на Левски- велик българин, човекът, който ни е завещал своята мечта за чиста и свята Република”. С тези думи в официалното си обръщение към жителите на Приморско кметът на града Димитър Германов откри бюст – паметника на Апостола, съобщи Дарик радио. Събитието, дългоочаквано от местните жители, събра стотици в центъра на Общината.
На церемонията присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, народният представител  Ивелина Василева, кметове, общински съветници, Клуб на запасните офицери и сержанти – Приморско, Съюз на запасните офицери и сержанти – Бургас и др.
Празничната програма продължи с танци и рецитали от учениците на СУ “Никола Йонков Вапцаров“ в Приморско, а за финал – малчуганите от ДТС „Приморче“ с художествен ръководител Мария Върбанова, представиха изключително емоционален спектакъл. В центъра бе българското знаме.