Пловдив: На 31 май изтича срокът за участие в Националния ученически конкурс „Паметта на Левски днес“, отчита се засилен интерес

На 31 май изтича срокът за участие в Националния ученически конкурс „Паметта на Левски днес“, иницииран от Община Карлово. Към момента се отчита засилен интерес за включване в надпреварата. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив София Димитрова, началник на отдел „Образование, култура и младежки дейности” в Община Карлово. Тя припомни, че право на участие в конкурса имат всички ученици от училищата на територията на страната. Желаещите да участват се разпределят в две възрастови групи – от V до VIII клас и от IX до XII клас. Приемат се творби в жанровете есе и стихотворение, като всеки участник може да представи по една творба и от двете категории. Текстовете трябва да се изпращат на електронния адрес: levskidnes@abv.bg. Творбите ще бъдат оценявани от петчленно компетентно жури, което ще работи независимо един от друг.
Награждаването ще се състои на 4 юли в читалище „Васил Левски“ в Карлово. Тогава ще бъдат раздадени по три награди за всяка възрастова група и за всеки жанр. Първо място ще получи парична награда на стойност 300 лв., сувенир и грамота, второ място – парична награда на стойност 200 лв., сувенир и грамота, а класиралите се на трето място – парична награда на стойност 100 лв., сувенир и грамота. Предвидени са и поощрителни награди, както и една специална награда за най-успешно представил се участник от община Карлово.
Отличените първенци ще имат възможността да представят своите творби на 18 юли – деня на националното честване на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.
Тони МИХАЙЛОВ

0 отговори

Остави отговор

Желаете да се присъедините към дискусията?
Оставете вашия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *